Mijn eerste ervaring met computers was toen mijn vader een Acron BBC microcomputer kocht. Mijn broer en ik zaten uren achter dat ding machinecode over te typen uit een tijdschrift om een eenvoudig arcade spelletje te maken. Sinds die tijd is het typen van machinecode gelukkig heel wat minder geworden maar de fascinatie voor wat mogelijk is met een computer is gebleven.

 

De laatste jaren ben ik mij meer en meer gaan toeleggen op het werken met databases. Eerst was een database niet meer dan de opslag voor gegevens uit een programma. Maar de mogelijkheden van pure gegevens zijn ook al buitengewoon interessant. Hoe sla je gegevens op, hoe haal je ze er weer uit en hoe krijg je door het combineren van gegevens opeens meer informatie dan je dacht erin gestopt te hebben? Dit is de reden waarom ik mij nu vooral bezig hou met datawarehousing.

 

LnIT is een √©√©nmans(vrouws)bedrijf dat ik in 2008 heb opgericht. Ik heb een aantal jaren mogen werken aan een groot datawarehouse bij een bank en ben nu bij verschillende klanten bezig met gevarieerde klussen. Verder ben ik nog lang niet uitgeleerd en heb ik mij voorgenomen binnen een jaar een aantal SQL Server 2012 certificaten te halen (hiervan is het halen van Microsoft Certified Solutions Associate voor SQL Server 2012 alvast gelukt!). En nog een goed voornemen is het uitbreiden van deze site met een aantal artikelen waarin ik wat kennis zal proberen te delen over SQL, ETL en aanverwante zaken.

 

Voor opmerkingen, vragen of gewoon een leuk berichtje ben ik te bereiken via dit formulier.

 

Stuur een e-mail